Chačapuri Gruzínský chléb | Farma Těšany
Menu

Chačapuri Gruzínský chléb

Suroviny

  • 250g hladké mouky
  • 100ml mléka
  • 10g cukru
  • 50g másla
  • 2 vejce
  • 1/2 kostka droždí
  • 1/2 lžička soli
  • 1 balení sýru
  • 2 balení nití
  1. Prosejte mouku do mísy a udělejte do ní důlek.
  2. Rozdrobte do ní droždí, posypejte cukrem a zalijte vlažným mlékem.
  3. Nechejte vzejít kvásek.
  4. Přidejte 1 vejce, 25g másla a sůl.
  5. Pořádně propracujte a nechejte kynout 1 hodinu.
  6. Vyndejte z mísy a rozválejte do čtverce.
  7. Na kraje rozdrobte sýr a lehce osolte.
  8. Zarolujte a konce k sobě zmáčkněte.
  9. Do vnitřní části dejte sýrové nitě.
  10. Dejte do rozehřáté trouby 200C° po dobu 10 minut.
  11. Vyndejte a doprostřed rozklepněte vejce.
  12. Dejte zpět do trouby na 5 minut.
  13. Vyndejte a na teplý chléb dejte zbylé máslo.