Přírodní čerstvý sýr unikátního typu. Na rozdíl od všech ostatních druhů sýrů se vyrábí bez použití syřidla tak, že se horké mléko vysráží přidáním dobře prokysané syrovátky.
Kde koupitNáš Těšanský sýr je ale unikátní hned dvakrát. Sýr připravujeme z absolutně čerstvého, ještě teplého a nepasterizovaného (nijak neupravovaného) plnotučného kravského mléka, které do výrobny vozíme přímo ze sousedící dojírny.
Výrobní postup je letitý a osvědčený proces, založený na pradávné Adygejské receptuře. Jeho zásadní přínos spočívá ve vnesení všech, nejen mléčných bílkovin, aminokyselin, minerálů a vitamínů do syrovátkové hmoty, ale navíc také většiny syrovátkových bílkovin, které jsou dieteticky mnohem cennější než ty mléčné. Díky tomu je biologická i nutriční hodnota tohoto sýru nadstandardně vysoká.
Delší vystavení vysoké teplotě při výrobě zapříčiňuje neobvykle lehkou stravitelnost a specifickou, velmi jemnou, delikátní chuť tohoto sýru.
V porovnání s masovou produkcí má významně vyšší biologickou i nutriční hodnotu, podstatně nižší obsah soli a díky lehké stravitelnosti nezatěžuje trávicí trakt.
Je tedy ideální potravinou jak pro sportovce, seniory a děti, tak všechny, kdo se ze zdravotních nebo estetických důvodů, chtějí či potřebují stravovat dietně a zdravě.
Použití:
Čerstvý sýr za studena je skvělý jak samostatně, tak jako součást salátů či obložených mís. Pro svou lahodnou chuť se krásně hodí jako příloha k vínům. Tepelně jej lze upravovat různými způsoby. Jednou z jeho největších kvalit je, že se při smažení či grilování neroztéká.
Balení:
Vakuově balené jednotlivé kusy o hmotnosti přibližně 150 či 300 gramů.
Skladování:
Uchovávejte při teplotě 2-8°C. V neporušeném původním obalu maximálně 35 dní, po otevření spotřebujte do 24 hodin.
Plnotučné kravské mléko |
Kuchyňská sůl |
Sušina min. 42% |
Tuk v sušině min. 44% |
Neobsahuje lepek |
Energie: | 1 184 kJ / 285 kcal |
Tuky: | 21,2 g |
– nasycené mastné kyseliny | 15,48 g |
Sacharidy: | 2,1 g |
– cukry | 2,1 g |
Bílkoviny: | 21,4 g |
Sůl: | max. 1 g |
Alergeny: | mléko |